Selecteer een pagina
Tegenwoordig zijn er veel soorten corrigerend ondergoed voor mannen op de markt. Corrigerend ondergoed wordt ook wel genoemd. Het is corrigerende onderkleding onderkleding die helpt bij het verbeteren van de lichaamshouding en beter uit laten komen van het mannelijk figuur.
Shapewear wordt steeds vaker gedragen onder pakken of overhemden, privé of tijdens het sporten. In dit artikel hebben we alle informatie overzichtelijk verzamend.


De voordelen van corrigerend ondergoed voor mannen

Er zijn verschillende redenen waarom mannen gebruik maken van corrigerend ondergoed. Het brengt de volgende voordelen met zich mee. Corrigerend ondergoed voor mannen helpt o.a. bij…

  1. Het mooier uit laten komen van hun figuur door de houding te corrigeren en probleemzones glad te strijken.
  2. Een betere lichaamshouding bij staan of zitten. Een bijkomend voordeel is dat staand werk beter vol te houden is.
  3. Het verlichten van spier- of rugpijn omdat corrigerend ondergoed de spieren in de rug, schouders en romp ondersteund.

 

Soorten corrigerend ondergoed voor mannen

Er zijn verschillende soorten corrigerend ondergoed voor mannen die elk een eigen voordeel heeft en geschikt is voor andere uitdagingen.

Corrigerend shirt

T-shirts met V-hals of ronde hals die doorloopt tot onder de broekband en eindigt op de helft van de heup. Een corrigerend shirt heeft niet alleen een corrigerend effect op de heupen en buik, maar ook op de algehele lichaamshouding zodat je rechter en betere houding hebt.

Foto: Knap’man

Corrigerend hemd

Hemd met ronde hals die doorloopt tot onder de broekrand en de eindigt op de helft van de heup. Net als het corrigerend t-shirt heeft het hemd en dubbel effect. Zowel afslankend als ondersteunend in de houding.

Foto: Knap’man

Corset of rugver-sterkende band

Een band die loopt van onder de borst tot net boven het schaambeen die bijdraagt aan een een slankere buik, heupen en middel, een verbetering van houding en ondersteuning van de rug.

 

 

Voorbeeld: Perfect Body-man

Corrigerende boxershort

Een boxershort van de navel met pijpjes tot boven de knieën.

Draagt bij aan een slankere buik en heupen. Zorgt voor een betere algemene houding. Goed te gebruiken in combinatie met een corrigerend hemd of shirt.

Foto: Knap’man

Compressie kousen/sokken

Voor mannen die de hele dag zitten of op hun benen zijn er compressie kousen/sokken. Die lijken op normale sokken. Compressie sokken geven de hele dag steun en comfort geven en stimuleren de bloedsomloop. Daardoor verlichten ze vermoeide pijnlijke benen.

Voorbeeld: Knap’man

Compressie broek (sport)

Een broek met pijpjes tot boven de knieën of met lange pijpen. Deze broek wordt voornamelijk gebruikt door sporters.
De broek ondersteunt en stabiliseert de spieren en stimuleert de bloedsomloop waardoor de kans op het ontstaan van blessures sterk verminderd.

Voorbeeld: Knap’man

Verschillende merken

Er zijn veel verschillende merken van corrigerend ondergoed voor mannen zijn, een aantal van de bekendste merken zijn:

Knap’man

Knap’man biedt corrigerende kleding en specifieke compressiekleding voor mannen en specifiek ook sporters. Het merk en de kleding is ontwikkeld door Max Kramer die als gevolg van een val tijdens het wielrennen niet meer kon sporten. Zijn gewicht en buikomvang namen toe, waardoor hij op zoek ging naar een oplossing. De kwaliteit van artikelen uit andere landen lieten vaak te wensen over en om leveringsproblemen te voorkomen ontwikkelde Kramer een eigen lijn kleding.

In samenwerking met fysiotherapeuten werd de nieuwe generatie corrigerende shirts voor mannen ontwikkeld: Knap’man. De kleding van Knap’man bevat gepatenteerde, ingebouwde ondersteuningszones die de anatomie van het lichaam volgen en zorgen voor een uitgebalanceerde lichaamsondersteuning.

Veel bekende sporters zijn ambassadeur van dit merk. Dit merk heeft niet alleen een aantal corrigerende hemden en shirts gemaakt in de basis kleuren wit en zwart, maar ook in de kleur Khaki (groen). Hierdoor is dit shirt nagenoeg onzichtbaar onder een wit overhemd. Knap’man is verkrijgbaar bij shapewear.nl. Ga naar de website.

Spanx™

Spanx is een van de bekendste merken als het gaat om shapewear voor vrouwen. Sinds kort heeft Spanx ook een lijn voor mannen. Het ‘from scratch’ ontwikkeld door Sara Blakely toen zij zich voorbereide op een feestje en erachter kwam dat zij geen mooi ondergoed had om onder een witte broek te dragen. Ze pakte een schaar en knipte de kousen van haar corrigerende panty af… en het begin van Spanx was begonnen!
Toen Spanx™ een speciale mannenlijn introduceerde was dit comfortabeler, en meer uitontwikkeld dan andere merken. Spanx™. Spanx voor mannen is te verkrijgen bij Zalando. Ga naar de website.

 

Perfect Body-man

Perfect Body-man is de tegenhanger van Perfect Body-Women. Het merk biedt alle soorten shapewear voor mannen en vrouwen. Er is online niet veel te vinden over de historie van het merk maar een groot voordeel is dat op de website veel reviews staan over de producten van dit merk.